BIRINCHI TARTIBLI CHIZIQLI DIFFERENSIAL TENGLAMALARGA KELTIRILADIGAN GEOMETRIK VA FIZIK MASALALARNI INTEGRALLASH - Akramov , Islombek (Scientific practical conference, 2026)
Differensial tenglamalar matematikaning eng muhim va keng qo‘llaniladigan bo‘limlaridan biri bo‘lib, u tabiat hodisalarini, muhandislik jarayonlarini va ijtimoiy-iqtisodiy modellarni matematik tilda tasvirlashning asosiy vositasi hisoblanadi. Tabiatdagi ko‘pgina jarayonlar - jismning harakati, issiqlikning tarqalishi, elektr tokining o‘zgarishi, aholining o‘sishi - barchasi differensial tenglamalar orqali ifodalanadi.