BA’ZI INTEGRALLARNI HISOBLASHNI OSONLASHTIRUVCHI TEOREMALAR VA ULARNING AMALIY QO‘LLANILISHI - Yuldosheva, Shaxlo (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada integrallarni hisoblashni soddalashtiruvchi asosiy teoremalar – o‘rin almashtirish, bo‘laklab integrallash hamda simmetriya xossalariga asoslangan usullar chuqur tahlil qilinadi. Ushbu teoremalar matematik analizdagi o‘rni, ularning nazariy asoslari hamda amaliy masalalarni yechishda qo‘llanish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mavjud ilmiy adabiyotlar asosida turli yondashuvlar solishtirilib, samaradorligi baholanadi.