CHEBYSHEV KO‘PHADLARI ORQALI FUNKSIYALARNI YAQNLASHTIRISH - Jo’lliyeva , Dildora (Scientific practical conference, 2026)
Funksiyalarni yaqinlashtirish masalasi matematik analiz va sonli metodlarning asosiy yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Amaliy hisoblashlarda murakkab yoki analitik ifodasi qiyin funksiyalarni soddalashtirilgan ko‘phadlar orqali ifodalash hisoblash samaradorligini oshiradi va xatoliklarni kamaytiradi. Chebyshev ko‘phadlari maksimal xato mezoni bo‘yicha eng yaxshi yaqinlashtirish natijasini taqdim etadi.