INVESTITSION FAOLIYATNING MOHIYATI VA MOLIYALASHTIRISH - Turakulova , Orasta (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada investitsion faoliyatning nazariy mohiyati, zamonaviy moliyalashtirish mexanizmlari va O‘zbekiston iqtisodiyotida investitsion jarayonlarning amaldagi holati chuqur tahlil etilgan. Tadqiqot doirasida investitsiyalar tarkibi, moliyaviy manbalar ulushi, to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiya oqimlari, investitsion muhitning shakllanishiga ta’sir qiluvchi omillar va investitsion risklar tizimli ravishda o‘rganildi. Statistik ma’lumotlar, jadvallar va tahliliy ko‘rsatkichlar asosida investitsion faoliyatning so‘nggi yillardagi o‘sish dinamikasi yoritildi. Shuningdek, investitsion siyosatni takomillashtirish, kapital bozorini rivojlantirish, moliyalashtirishning innovatsion shakllarini kengaytirish va investorlarga qulay muhit yaratish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston iqtisodiyotining uzoq muddatli rivojlanishi uchun investitsion siyosatning strategik ahamiyatini namoyon etadi.