INFLYATSIYA VA UNING TALAB HAMDA TAKLIFGA BOG‘LIQLIGI - Lutfullayeva , Farangiz (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada inflyatsiya tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati hamda talab va taklif bilan o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Inflyatsiyaning yuzaga kelish sabablari sifatida talab inflyatsiyasi va taklif (xarajatlar) inflyatsiyasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, talab va taklif muvozanatining buzilishi natijasida narxlar darajasining oshishi, pulning xarid qobiliyatining pasayishi hamda iqtisodiy barqarorlikka ta’siri yoritiladi. Maqolada inflyatsiyani tartibga solishda davlatning pul-kredit va fiskal siyosati muhim omil ekani ta’kidlanadi.