RUS TILINING LOGISTIKA VA SAVDO TIZIMLARIDAGI IQTISODIY AHAMIYATI - Ernazarova , Marxabo; Ahtamov , S. A (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada rus tilining logistika va savdo tizimlaridagi iqtisodiy ahamiyati kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida rus tilining eksport-import operatsiyalari, transport-logistika jarayonlari hamda xalqaro savdo aloqalaridagi roli aniq misollar asosida yoritiladi.Shuningdek, rus tilini bilish orqali logistika xarajatlarini kamaytirish, savdo jarayonlarini tezlashtirish va iqtisodiy samaradorlikni oshirish imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Maqolada rus tilining nafaqat kommunikatsiya vositasi, balki iqtisodiy tizimning muhim elementi ekanligi ta’kidlanadi.