RUS TILINI BILISHNING LOGISTIKA VA SAVDO SOHASIDAGI O‘RNI - Ernazarova , Marxabo; Norbekov , Ruslan (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada rus tilini bilishning logistika va savdo sohalaridagi o‘rni hamda uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Hozirgi globallashuv sharoitida xalqaro savdo va logistika tizimlari tobora rivojlanib borayotgan bir paytda kommunikatsiya omili muhim strategik vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Xususan, O‘zbekistonning MDH davlatlari bilan savdo-iqtisodiy aloqalarida rus tilining keng qo‘llanilishi ushbu tilni bilishning ahamiyatini yanada oshiradi. Tadqiqot davomida rus tilining logistika jarayonlarida axborot almashinuvi, yuk tashish tizimlari, bojxona hujjatlari va savdo muzokaralaridagi o‘rni ochib berildi. Shuningdek, til kompetensiyasining xarajatlarni kamaytirish, vaqtni tejash va biznes samaradorligini oshirishdagi roli asoslab berildi.