DASTURIY TA’MINOTNING RIVOJLANISHI VA UNING TA’LIM TIZIMIDAGI AHAMIYATI - Turopov , Ozodbek; Abdunazarov, Rabbimqul (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada dasturiy ta’minotning rivojlanish jarayoni, uning zamonaviy bosqichlari hamda ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan.Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida dasturiy ta’minot ta’lim jarayonining ajralmas qismiga aylanganligi tahlil qilinadi. Xususan, elektron ta’lim platformalari, masofaviy o‘qitish tizimlari, sun’iy intellekt asosidagi dasturlar va interaktiv o‘quv vositalarining ta’lim sifatini oshirishdagi roli asoslab beriladi. Shuningdek, dasturiy ta’minot yordamida individual yondashuvni ta’minlash, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish va bilimlarni samarali o‘zlashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, dasturiy vositalarni joriy etishda yuzaga keladigan muammolar, jumladan texnik infratuzilmaning yetishmasligi, o‘qituvchilarning raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish zarurati va axborot xavfsizligi masalalari ham tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim tizimini modernizatsiya qilishda dasturiy ta’minotning muhim strategik omil ekanligini ko‘rsatadi.