MAKTAB PSIXOLOGIK XIZMAT: MAQSADI, VAZIFALARI VA AHAMIYATI - Sattorova , Mahliyo; Sharipjonov , Diyorbek (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida maktab psixologik xizmatining roli, maqsadlari, asosiy yo‘nalishlari va vazifalari batafsil yoritilgan. Maktab psixologi o‘quvchilarning psixik salomatligini saqlash, ularning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, ta’lim muhitini psixologik jihatdan qulay va xavfsiz qilish orqali ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada psixodiagnostika, psixokorrektsiya, psixoprofilaktika, maslahat berish va monitoring kabi yo‘nalishlar tahlil qilingan.