MAKTAB PSIXOLOGI: TA’LIM TIZIMIDAGI O‘RNI, VAZIFALARI VA DOLZARB MUAMMOLARI - Sattorova , Mahliyo; Abduvaliyeva , Yodgora (Scientific practical conference, 2026)
Maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida maktab psixologining o‘rni, vazifalari va dolzarb muammolari o‘rganiladi. Maktab psixologi o‘quvchilarning ruhiy salomatligini ta’minlash, psixodiagnostika, korreksiya, konsultatsiya va profilaktika ishlarini olib boradi. Yosh avlod orasida stress, zo‘ravonlik va emotsional muammolar ortib borayotgan sharoitda uning roli keskin dolzarb. Tadqiqotda malaka yetishmasligi, ish yuklamasi, moddiy sharoitlar va stigma kabi to‘siqlar tahlil qilinadi.