INKLYUZIV TA’LIMNING PSIXOLOGIK MUAMMOLARI - Sanayev , Alisher; Begmatova , Kamola (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada biz O‘zbekistondagi ta’lim muassasalarida inklyuziv ta’limni joriy etish muammolarini tasvirlab berdik. Biz quyidagi psixologik muammolarni o‘rganib chiqdik va tavsifladik. o‘qitish sur'ati va bilim miqdori, chunki nogiron bolalar uchun maxsus bo‘lmagan tuzatish muassasalarida belgilangan sur'atda o‘qish qiyin bo‘ladi. Ko‘rib chiqilgan va tavsiflangan muammo bu imkoniyati cheklangan bolalar va sog‘lom bolalar o‘rtasidagi psixologik munosabatlarni o‘rnatishdir.