TEMURIYLAR DAVLATIDA DIPLOMATIYA INSTITUTI: ELCHILIK AMALIYOTI VA XALQARO ALOQALAR MEXANIZMI - Kamolova , Sabrina (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada Temuriylar davlatida diplomatiya institutining shakllanishi, elchilik amaliyoti va xalqaro aloqalar mexanizmi tarixiy-manbashunoslik asosida tahlil qilinadi. XIV–XV asrlarda Temuriylar davlati xalqaro siyosiy maydonda faol ishtirok etgan va o‘zining mustahkam diplomatik tizimini shakllantirgan. Tadqiqotda elchilar tayinlanishi, muzokara jarayonlari, siyosiy va savdo aloqalari, shuningdek, Temuriylar diplomatiyasining geosiyosiy ahamiyati o‘rganiladi. Tizimli va qiyosiy tahlil orqali Temuriylar davlatida diplomatik institutning o‘ziga xos jihatlari ochib beriladi. Maqola xalqaro munosabatlar tarixi va davlatchilik an’analari tadqiqotlari uchun ilmiy ahamiyatga ega.