TOSHKENT VILOYATINI IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANTIRISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI - Odilov , Erkin (Scientific practical conference, 2025)
“O‘zbekiston-2030” strategiyasida “hududlarni kompleks rivojlantirish, urbanizatsiya strategiyasini amalga oshirish, aholini arzon uy-joy bilan ta’minlash darajasini oshirish”, sanoatning “drayver” sohalarini rivojlantirish va hududlarning sanoat salohiyatini to‘liq ishga solish, “hududlarda xizmatlar sohasini jadal rivojlantirish” kabi ustuvor maqsad va vazifalarning belgilab berilishining o‘ziyoq, bugungi kunda hududlarni ijtimoiy-iqtisodiy jihatdan rivojlantirish, aholi turmush farovonligini oshirish davlat iqtisodiy siyosatining asosiy yo‘nalishlaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.