TO‘QIMACHILIK KORXONALARIDA XIZMATLAR SIFATINI YAXSHILASHNING INNOVATSION MEXANIZMLARI - Hamraqulov , Shokir (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu tezisda to‘qimachilik korxonalarida xizmatlar sifatini yaxshilashning innovatsion mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda xalqaro tajribalar, zamonaviy xizmatlar boshqaruvi yondashuvlari, raqamli texnologiyalar, servis jarayonlarining avtomatlashtirilishi hamda iste’molchi ehtiyojiga moslashtirilgan boshqaruv tizimlaridan foydalanishning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, to‘qimachilik korxonalarida xizmatlar sifatiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, raqamli servis platformalari, Lean Service, CRM, IoT texnologiyalari va “aqlli servis” tizimlarining qo‘llanishi amaliy jihatdan asoslanadi.