BOSHLANG‘ICH VA O‘RTA TA’LIM O’QUVCHILARIDA ALGORITMIK TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH UCHUN SCRATCH VA PYTHON DASTURLASH MUHITLARIDAN FOYDALANISH - Xayrullayev , Abdusattor (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik va axborot texnologiyalari yordamida o‘quvchilarda algoritmik tafakkurni shakllantirish tamoyillari tahlil qilinadi. Scratch va Python dasturlash muhitlarining o‘quv jarayoniga integratsiyasi, dars jarayonida qo‘llaniladigan metodlar, o‘quvchilarda kompyutercha fikrlashni rivojlantirish mexanizmlari hamda zamonaviy texnologiyalar (AI, robototexnika, gamifikatsiya, STEAM) bilan uyg‘unlashtirilgan metodik yondashuvlar ilmiy asoslar bilan yoritilgan.