RAQAMLI AVLOD VA GUMANITAR TA’LIM: ZAMONAVIY CHAQIRIQLAR TALQINI - Xo‘jabekova , Ramzida; Sirojiddin , Saitov (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu ilmiy ish raqamli avlodning shakllanishi va zamonaviy gumanitar ta’lim oldiga qo‘yayotgan chaqiriqlarini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqotda raqamli tafakkur, multimodal axborot qabul qilish, o‘qish jarayonining transformatsiyasi, talabalarning psixologik va madaniy xususiyatlari gumanitar ta’lim bilan qanday uyg‘unlashishi ilmiy asosda yoritiladi. Raqamli texnologiyalar, korpus lingvistikasi, interaktiv o‘qitish metodlari, media madaniyat va yangi pedagogik yondashuvlarning ta’siri batafsil o‘rganilgan. Ish raqamli gumanitarot, media lingvistika va zamonaviy didaktika doirasida gumanitar fanlarning yangi funksional vazifalarini yoritib, raqamli avlodning intellektual ehtiyojlariga mos ta’lim modelini taklif qiladi.