GLOBAL INNOVATION INDEX (GII) DOIRASIDA OʻZBEKISTONNING INNOVATSION RIVOJLANISHI: SO‘NGGI YILLAR TAHLILI, MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Eshonqulov , Raxmatillojon; Shakarboyev , Abduxoliq (Scientific practical conference, 2025)
Global Innovation Index (GII) — bu dunyoning 130 dan ortiq iqtisodiyotlarini ularning innovatsion salohiyati va natijalari asosida baholovchi xalqaro reyting tizimi bo‘lib, Jahon Intellektual Mulk Tashkiloti (WIPO) tomonidan ishlab chiqiladi. Indeksning maqsadi — har bir davlatning innovatsion infratuzilmasini, tadqiqot va ishlanmalar salohiyatini, kreativ industriyalar rivojlanishini hamda texnologik salohiyatini kompleks ko‘rsatkichlar asosida tahlil qilishdir.