YASHIL BIZNES MODELI VA EKOLOGIK TADBIRKORLIK - Abdusamatova, Aziza (Scientific practical conference, 2025)
So‘nggi yillarda dunyo iqtisodiyotida ekologik barqarorlik masalalari keskin kun tartibiga chiqdi. Iqlim o‘zgarishi, tabiiy resurslarning kamayishi, sanoat chiqindilarining ko‘payishi va atrof-muhitning degradatsiyasi yangi iqtisodiy yondashuvni – yashil iqtisodiyot va uning asosiy tarkibiy qismi bo‘lgan yashil biznes modelini shakllantirishga sabab bo‘lmoqda. Yashil biznes, avvalo, iqtisodiy samaradorlik bilan bir qatorda ekologik xavfsizlikni ham ta’minlaydigan tadbirkorlik faoliyatidir. U innovatsion texnologiyalar, resurs tejamkorlik, qayta tiklanuvchi energiya, chiqindilarni minimallashtirish kabi tamoyillarga asoslanadi.