QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI QAYTA ISHLASHNING IQTISODIY AFZALLIKLARI - G‘aybullayev, Sarvar (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu tezisda qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini qayta ishlashning iqtisodiy jihatlari, qo‘shimcha qiymat yaratishdagi roli, resurslardan samarali foydalanish imkoniyatlari, bandlikni oshirishdagi o‘rni, eksport salohiyatini kuchaytirishdagi ahamiyati hamda oziq-ovqat xavfsizligiga qo‘shayotgan hissasi keng yoritilgan. Tezisda qayta ishlash tarmoqlarining rivojlanishi agrar sektor barqarorligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi, ishlab chiqaruvchilarning daromadlarini oshirishdagi omillar, zamonaviy texnologiyalar joriy etilishi va klaster tizimining samaradorligi ilmiy tahlil qilingan. Shuningdek, qayta ishlash jarayonining O‘zbekiston iqtisodiyoti uchun ustuvor yo‘nalish sifatidagi ahamiyati asoslab berilgan.