INNOVATSION FAOLIYATNING AHOLI REAL DAROMADLARIGA TA’SIRI: O‘ZBEKISTON MISOLIDA TAHLIL - Ergasheva , Nafisa; Sattorov , Mirzohid (Scientific practical conference, 2025)
So‘nggi yillarda dunyo iqtisodiyoti yangi bosqichga — innovatsion taraqqiyot bosqichiga o‘tdi. Ilmiy-texnik taraqqiyot, raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt va startap madaniyatining rivojlanishi mamlakatlar iqtisodiy raqobatbardoshligini belgilovchi asosiy omilga aylandi. O‘zbekiston ham bu jarayondan chetda qolmay, innovatsion faoliyatni rivojlantirishni strategik ustuvor yo‘nalish sifatida belgilab olgan. Innovatsion faoliyatning rivojlanishi nafaqat ishlab chiqarish samaradorligini oshiradi, balki aholi real daromadlariga ham bevosita ta’sir qiladi. Yangi texnologiyalar va ilmiy yondashuvlar ish o‘rinlarining sifatini yaxshilaydi, yuqori malakali mehnatni talab etadi, buning natijasida ish haqi o‘sadi, iste’mol darajasi kengayadi va hayot sifati yaxshilanadi.