AMERIKA LOGISTIKA TIZIMINI O‘ZBEKISTONGA TATBIQ ETISH VA UNING SAMARADORLIK NATIJALARI - Ko‘chimov, Abdujamil; Toshboyev , Arslonbek (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada Amerika Qo‘shma Shtatlarining zamonaviy logistika tizimi, uning raqamlashtirilgan boshqaruv mexanizmlari, logistika xizmatlarida avtomatlashtirilgan yechimlar va mijozga yo‘naltirilgan yondashuv tahlil qilinadi. Mavjud O‘zbekiston logistika bozoridagi an’anaviy usullar bilan AQShdagi zamonaviy logistika modellarining farqlari solishtiriladi. Shuningdek, Amerika tajribasini O‘zbekiston sharoitiga moslashtirish imkoniyatlari, bu tizimni tatbiq etish orqali xizmat sifati, shaffoflik, xavfsizlik va vaqt tejamkorligini oshirishga qaratilgan yechimlar ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola logistika sohasini modernizatsiya qilishning istiqbolli yo‘nalishlarini ochib beradi.