ELEKTRON TIJORATNING MILLIY IQTISODIYOT VA AHOLI DAROMADLARIGA TA’SIRI 2020-2025 YILLAR TAHLILI - Ergasheva , Nafisa; Axrarova , Dilrabo (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada 2020-2025 yillarda elektron tijoratning (9e-commerce) O‘zbekiston iqtisodiyoti va aholi daromadlariga ko’rsatgan ta’siri tahlili qilinadi. Raqamli infratuzilma holati, internet qamrovi, onlayn to‘lovlar dinamikasi hamda e-savdo bozori hajmi bo‘yicha mavjud ochiq manbalar asosida ko’satkichlar jamlanadi. Natijalar elekton tijoratning bandlik, soliq bazasi va eksport salohiyatini kengaytirishdagi o‘rnini tasdiqlaydi; sohaning barqaror o‘sishi uchun raqamli savodxonlik, to‘lov infratuzilmasi va kiberxavsizlik bo‘yicha ustuvor yo‘nalishlar belgilanadi.