BARQAROR RIVOJLANISHNI TA’MINLASHDA “YASHIL IQTISODIYOT” NING O‘RNI - Bayzakova , Dilbar (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada barqaror rivojlanishni ta’minlash jarayonida yashil iqtisodiyotning tutgan o‘rni, uning iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Yashil iqtisodiyot konsepsiyasining asosiy tamoyillari – resurslardan oqilona foydalanish, energiya samaradorligini oshirish, ekologik toza texnologiyalarni joriy etish va uglerod izini kamaytirish masalalari yoritilgan.