EKOTURIZM XIZMATLARI SIFATINI OSHIRISHDA RAQAMLI BOSHQARUV TIZIMLARINING IQTISODIY AFZALLIKLARI - Shamsiddinova , Dilafro‘z (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur tezisda ekoturizm xizmatlari sifatini oshirishda raqamli boshqaruv tizimlarining iqtisodiy afzalliklari ilmiy asosda tahlil qilingan. Raqamlashtirish turistlarga xizmat ko‘rsatish samaradorligini oshirishi, xarajatlarni kamaytirishi va daromadlarni ko‘paytirishi borasidagi nazariy va amaliy jihatlar yoritilgan. Tadqiqot natijalari ekoturistik hududlar va obyektlar uchun raqamli boshqaruv tizimlari iqtisodiy rivojlanish va xizmat sifati ko‘rsatkichlarini yaxshilashda muhim vosita ekanini ko‘rsatadi.