O‘ZBEKISTONDA GASTRONOMIK TURIZMNING AHAMIYATI VA TUTGAN O‘RNI - Barakayev , Elbekjon (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda gastronomik turizmning rivojlanish jarayoni, uning turizm industriyasidagi o‘rni va iqtisodiy ta’siri yoritilgan. Xalqimiz milliy taomlarining betakrorligi, ularning tarixiy-madaniy meros bilan uyg‘unligi hamda xorijiy sayyohlar e’tiborini tortayotgan asosiy gastronomik yo‘nalishlar tahlil qilingan. Shuningdek, davlat siyosati, marketing strategiyalari, xalqaro tajribalar hamda gastronomik turizmning hududiy brendlash jarayonlari qiyosiy o‘rganiladi. Maqola yakunida O‘zbekistonda gastronomik turizm salohiyatini oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.