GRAFITINING INSON HAYOTIGA PSIXOLOGIK TA’SIRI - Yusupov , Umidjon; Qurbonova , Diyora (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezisda grafitining inson ruhiy holati, shaxsiy o‘zini ifodalashi va shahar muhitini idrok etish jarayoniga ta’siri psixologik nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Grafiti ijodiy faoliyat, emotsional kechinmalarni tashqi shaklda ifodalash va ijtimoiy fikrni namoyon etish vositasi sifatida yoritilgan. Shu bilan birga, ruxsatsiz hamda tartibsiz yozuvlar shahar makonida xavotir, tartibsizlik hissi va salbiy ijtimoiy tasavvurlarni shakllantirishi mumkinligi ko‘rsatib o‘tilgan. Grafitini baholashda uning mazmuni, yaratilgan muhiti, estetik sifati va huquqiy maqomini hisobga olish zarurligi asoslangan.