RAQAMLI SOG‘LIQNI SAQLASH TIZIMINING RIVOJLANISHI VA AYOLLAR BANDLIGINI TA’MINLASHNING SAMARALI MEXANIZMLARI - Usmonova , Vasila (Scientific practical conference, 2026)
Bugungi kunda dunyo miqyosida sog‘liqni saqlash tizimi jadal raqamlashtirilmoqda. Elektron tibbiy kartalar, telemeditsina, sun’iy intellekt asosidagi diagnostika, onlayn konsultatsiyalar kabi innovatsiyalar tibbiy xizmatlar sifati va tezkorligini oshirish bilan birga, ulardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirmoqda. Pandemiya davri aynan masofaviy tibbiy xizmatlarning naqadar muhim ekanini yaqqol ko‘rsatdi. Natijada raqamli sog‘liqni saqlash tizimi nafaqat tibbiy, balki ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish omiliga aylandi.