RUS TILINING MDH MAMLAKATLARI O‘RTASIDAGI SAVDO ALOQALARIDAGI ROLI VA ISTIQBOLLARI - Rahmonov , Aziz; Ernazarova , Marxabo (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada xalqaro bozorda rus tilining o‘rni va uning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda tilning iqtisodiy munosabatlardagi roli nazariy jihatdan yoritilib, u kommunikatsiya vositasi sifatida emas, balki iqtisodiy samaradorlikni oshiruvchi muhim omil sifatida baholanadi. Shuningdek, maqolada rus tilining MDH mamlakatlari doirasida millatlararo muloqot tili sifatidagi o‘rni, savdo-iqtisodiy aloqalar, mehnat migratsiyasi va xizmatlar bozoridagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.