GLOBAL MUAMMOLAR VA ULARNING ZAMONAVIY IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Boliyeva , Sitorabonu (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy dunyoda dolzarb hisoblangan global muammolar va ularning insoniyat taraqqiyotiga ta’siri tahlil qilinadi. Global muammolar tushunchasi, ularning asosiy belgilari hamda turli mezonlar asosida guruhlanishi ilmiy jihatdan yoritib berilgan. Shuningdek, ekologik muammolar, oziq-ovqat xavfsizligi, kambag‘allik, demografik jarayonlar, energetika resurslarining cheklanganligi kabi muammolarning jahon iqtisodiyotiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqolada global muammolarning paydo bo‘lish sabablari, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda insoniyat kelajagiga ta’siri haqida tahliliy fikrlar keltirilgan. Shu bilan birga, global muammolarni bartaraf etishda xalqaro hamkorlik, innovatsion texnologiyalar va barqaror rivojlanish tamoyillarining ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari global muammolarni hal qilishda davlatlar o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish zarurligini ko‘rsatadi.