CHAKANA SAVDONING RIVOJLANISH DARAJASINI HUDUDLAR KESIMIDA BAHOLASH - G‘aybullayev , Sarvar (Scientific practical conference, 2026)
Maqolada Jizzax viloyati misolida chakana savdo tarmog‘ining rivojlanishi tahlil qilindi. SA va ASA ko‘rsatkichlari min–max normallashtirish yordamida baholandi. Natijalar viloyatda savdo barqarorligini ko‘rsatib, infratuzilma va iste’mol bozorini rivojlantirish imkoniyatlarini ta’kidladi. Tadqiqotda Jizzax viloyati statistika boshqarmasi va Statistika qo‘mitasi ma’lumotlaridan foydalanildi.