PAXTA TOZALASH KORXONALARIDA JINLASH JARAYONIDAN CHIQAYOTGAN CHIGITLAR TARKIBI - Abbazov , Ilhom; Sharopov, Bobur; Tursunov, Zohidjon (Scientific practical conference, 2026)
Hozirgi kunda paxtachilik sohasida ko‘plab yangiliklar amalga oshirilmoqda, chunki sohadagi o‘zgarishlarning mohiyati tabiiy mahsulotlarning sifatini yaxshilashga qaratilgan. Bu esa birinchi navbatda xomashyo sifati bilan bog‘liqdir. Chigit xomashyolarining sifati uning tolasidan ajratib olish va ajratib olinganidan keyingi texnologik jarayonlarga bog‘liq. Asosan uning sifatiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar jinlash uskunasida paydo bo‘ladi. Ushbu omillarni bartaraf etish uchun birinchi navbatda ularning tarkibini o‘rganish lozim. Buning uchun “Standart testing sieve TS-300” lobaratoriya saralagichidan foydalaniladi.