SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI PLATFORMALAR YORDAMIDA BO‘LAJAK HAMSHIRALARNING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Аxmedоvа Sevаrа; Igor , Chekulay (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak hamshiralarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda sun’iy intellekt va raqamli texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy tibbiy ta’lim jarayonida samarali muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish kasbiy tayyorgarlikning muhim tarkibiy qismi hisoblanadi. Tadqiqotda raqamli platformalar, sun’iy intellekt asosidagi o‘quv vositalari hamda virtual simulyatsiyalar yordamida talabalarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, tibbiy ta’lim muassasalarida innovatsion texnologiyalarni qo‘llash orqali talabalarni ko‘p millatli muhitda samarali muloqotga tayyorlash masalalari tahlil qilingan.