KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA XAVOTIRLANISH VA QO‘RQUV EMOTSIONAL HOLATLARINING NAZARIY TAHLILI - Yusupova , Barchinoy (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda xavotirlanish va qo‘rquv emotsional holatlarining psixologik mohiyati, ularning shakllanish omillari hamda ilmiy tadqiq etilganlik darajasi nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalarda xavotirlanishni aniqlashda qo‘llaniladigan “Oila rasmi” proektiv metodikasi va xavotirlanish shkalalarining ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari bolalarning emotsional rivojlanishida oila muhitining muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.