DAVLAT BYUDJETI, SOLIQLAR VA DAVLAT QARZI: NAZARIYA, AMALIYOT VA SIYOSAT MUAMMOLARI - Umarova , Marjona (Scientific practical conference, 2026)
Davlat byudjeti, soliq tizimi va davlat qarzi zamonaviy iqtisodiyotning eng muhim institutlaridan biri hisoblanadi. Uch davlat moliyasining asosiy qismlarini maqola, o‘zaro bog‘liqligini va makro iqtisodiy jihatdan ta’sirini tahlil qiladi. Davlat byudjetining boshqaruvi, soliq siyosatining printsiplari va davlat qarzining boshqaruvi kabi masalalar nazariy va amaliy boshqaruv yoritilgan. O‘zbekiston va boshqa o‘tish davri mamlakatlarining asoslangan masalalari muhokama qilindi.