JAHON IQTISODIYOTI GLOBALLASHUVI MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Alimqulova , Ruxshona (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada jahon iqtisodiyotining globallashuv jarayoni, uning zamonaviy bosqichlari hamda globallashuvning ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Globallashuv natijasida davlatlar o‘rtasidagi iqtisodiy aloqalar kengayib, xalqaro savdo, investitsiyalar, texnologiyalar almashinuvi hamda mehnat migratsiyasi jarayonlari jadallashmoqda. Shu bilan birga, globallashuv jarayoni iqtisodiy tengsizlik, moliyaviy beqarorlik, ekologik muammolar va milliy iqtisodiyotlar raqobatbardoshligining pasayishi kabi muammolarni ham yuzaga keltirmoqda. Maqolada ushbu muammolar chuqur tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha xalqaro hamkorlikni kuchaytirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, barqaror rivojlanish tamoyillarini qo‘llash hamda iqtisodiy siyosatni muvofiqlashtirish kabi yechimlar taklif etilgan.