SUV RESURSLARIDAN FOYDALANGANLIK UCHUN SOLIQ - Isomiddinova , Shahina (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada suv resurslaridan foydalanganlik uchun soliqning iqtisodiy mazmuni va ahamiyati yoritib berilgan. Suv resurslari davlat mulki hisoblanishi hamda ulardan foydalanish uchun majburiy to‘lov undirilishi haqida ma’lumot berilgan. Maqolada suv resurslaridan foydalanishning tartibi va soliqning asosiy vazifalari tushuntiriladi. Shuningdek, ushbu soliqning davlat byudjetini shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Suvdan oqilona va samarali foydalanishni ta’minlashda soliq mexanizmining ahamiyati tahlil qilinadi. Suv resurslaridan foydalanganlik uchun soliq suvdan oqilona foydalanishni rag‘batlantiruvchi muhim iqtisodiy vosita hisoblanadi.