MOBIL TEXNOLOGIYALARNING TURLARI VA ULARNING RIVOJLANISHI - Bo‘ltakov , Sardor; Axrorov , Sardor (Scientific practical conference, 2026)
Mobil texnologiyalar so‘nggi o‘n yillikda jadal rivojlanib, turli sohalarda inqilobiy o‘zgarishlarga sabab bo‘ldi. Hozirgi kunda mobil qurilmalar – smartfonlar, planshetlar, aqlli soatlar va boshqa mobil qurilmalar – insonlarning kundalik hayoti va ish faoliyatida ajralmas qismga aylangan. Mobil texnologiyalar, nafaqat shaxsiy foydalanishda, balki korporativ va sanoat sohalarida ham katta rol o‘ynamoqda. Ular kompaniyalar va tashkilotlarga operatsion jarayonlarni tezlashtirish, xizmatlarni kengaytirish va foydalanuvchilarga yanada qulay sharoitlar yaratish imkonini beradi. Mobil texnologiyalar turlari va ularning rivojlanishi haqida gapirganda, biz ko‘pincha internetga ulanish imkoniyatlarini, mobil ilovalarni, aloqa tarmoqlarini va mobil platformalarni inobatga olamiz. Bularning har biri o‘z navbatida ko‘plab texnologik yangiliklar, xizmatlar va yechimlar orqali bir-birini to‘ldiradi va foydalanuvchilarga har qanday joyda, istalgan vaqtda, turli vazifalarni bajarish imkoniyatini yaratadi. Mobil texnologiyalarning rivojlanishi bilan birga, bu texnologiyalarni qo‘llash va ularga asoslangan yangi biznes-model va xizmatlar ham paydo bo‘lmoqda.