AXBOROT XAVFSIZLIGI SOHASIDA O‘ZLASHGAN QATLAM - Mamanova , Sayyora; Axmedova , Aziza (Scientific practical conference, 2026)
Maqola axborot xavfsizligi sohasida o‘zlashgan qatlam tushunchasini, uning turlari, ahamiyati va amaliy misollarini keng yoritadi. Fizik, tarmoq, ilova, ma’lumot va foydalanuvchi qatlamlari batafsil tushuntirilgan, zamonaviy tajribalar va texnologiyalar misollari keltirilgan. Maqola ko‘p bosqichli himoya (defense-in-depth) konsepsiyasini tahlil qiladi va axborot tizimlarini samarali himoya qilish strategiyalarini tavsiya qiladi.