QISHLOQ TURIZMI VA ETNOMADANIY MEROS: SAMARQAND, JIZZAX VA NAVOIY VILOYATLARI MISOLIDA - Kamolova , Sabrina (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonning Samarqand, Jizzax va Navoiy viloyatlarida qishloq turizmi va etnomadaniy merosning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Qishloq turizmi hududiy iqtisodiy rivojlanishning muhim omili sifatida qaralib, ayniqsa, milliy an’ana va madaniy merosni saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda etnografik yondashuv asosida mahalliy aholi turmush tarzi, urf-odatlar, hunarmandchilik va madaniy qadriyatlarning turizm rivojiga ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, qishloq turizmi nafaqat iqtisodiy foyda keltiradi, balki madaniy identitetni saqlash va rivojlantirishga ham xizmat qiladi. Shuningdek, hududiy farqlar asosida turizm rivojlanish darajasi va uning ijtimoiy ta’siri tahlil qilindi.