TURIZM SOHASIDA RESTORANLAR OVQATLANISHNING ASOSIY TIZIMI SIFATIDA - Jo‘raboyeva , Shag‘zoda (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur ilmiy ishda turizm sohasida restoranlarning o‘rni va ahamiyati, ularning turistlarga xizmat ko‘rsatish tizimidagi “assist tizim” sifatidagi funksiyalari keng tahlil qilingan. Restoranlarning gastronomik turizmni rivojlantirishdagi roli, xizmat ko‘rsatish sifati va uning turistik oqimga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda restoran biznesining rivojlanish tendensiyalari va istiqbollari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari restoranlar turizm infratuzilmasining ajralmas qismi ekanligini va ular turizm samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.