SHAXSLARARO NIZOLARNI KELTIRIB CHIQARUVCHI SABABLAR VA UNING PROFILAKTIKASI - Xo‘shboqov , Kamoliddin; Xudoyberdiyeva , Iroda (Scientific practical conference, 2026)
Shaxslararo nizolar insonning har qanday ijtimoiy muhitida (oila, mehnat jamoasi, ta’lim muassasasi, jamiyat) muqarrar hodisa hisoblanadi. Ushbu maqola shaxslararo nizolarning asosiy sabablarini tizimli ravishda tahlil qiladi. Nazariyalarga ko‘ra, nizolar vazifaviy va munosabatli turlarga bo‘linadi. Psixologik, kommunikativ, resurslar, hokimiyat va madaniy omillar nizolarning asosiy manbalari sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqola Morton Deutsch, Thomas-Kilmann, John Gottman va boshqa mualliflarning nazariyalariga asoslanadi. Olingan natijalar nizolarning konstruktiv boshqarilishi uchun amaliy tavsiyalar beradi.