IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI OILAGA TAYYORLASHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK JIHATLARI - Yusupov , Faxriddin; Muzaffarova , Gulnoza (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni oilaga tayyorlash jarayonining ijtimoiy-psixologik jihatlari tadqiq qilinadi. Tadqiqotda bolalarning ruhiy holati, ijtimoiy moslashuvi va oilaviy muhitga integratsiyasi, shuningdek, ularni oilaga tayyorlashda psixologik qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati yoritiladi. Maqolada zamonaviy yondashuvlar, bolalarning ehtiyojlariga mos tarbiyaviy va ijtimoiy strategiyalar, shuningdek, ularni oilaviy hayotga moslashuvi bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot natijalari bolalarni oilaga qabul qilish jarayonida psixologik tayyorgarlikning muhimligini tasdiqlaydi.