KASBIY TOLIQISH VA OʻTA TOʻLIQISHNING SABABLARI - Yuldasheva , Sojida; Raxmonqulova , Shaxnoza (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kasbiy toliqish va o‘ta toliqishning kelib chiqish omillari, ularning psixologik va psixofiziologik mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda mehnat jarayonidagi zo‘riqish darajasi, shaxsiy xususiyatlar va tashkiliy muhitning ushbu holatlarga ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, uzoq davom etuvchi toliqishning shaxs faoliyati samaradorligi hamda ruhiy barqarorligiga ta’siri asoslab berilib, uning oldini olishga qaratilgan ilmiy yondashuvlar yoritilgan.