PSIXOGIGIYENA. PSIXOPOTOLOGIYA HAQIDA TUSHUNCHA, CHARCHASH, UNING PSIXOFIZIOLOGIK MAZMUNI - Yuldasheva , Sojida; Alimov , Diyorbek (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada psixogigiyena va psixopatologiya tushunchalarining ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Inson ruhiy salomatligini saqlashda psixogigiyenaning o‘rni, psixik buzilishlarning yuzaga kelish omillari hamda charchash fenomenining psixofiziologik mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda charchashning turlari, uning markaziy asab tizimi faoliyatiga ta’siri va uzoq davom etganda psixopatologik holatlarga o‘tish ehtimoli asoslab berilgan. Shuningdek, psixogigiyenik choralar orqali charchashni oldini olish va psixik barqarorlikni ta’minlash yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.