OZIQ-OVQAT (GASTRANOMIK YOKI OSHXONA) TURIZMI - Biyto‘rayeva , Husnora (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada oziq-ovqat turizmining nazariy asoslari, turlari va global iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif tomonidan gastronomik turizmning mintaqaviy xususiyatlari, milliy taomlarning turizm jozibadorligini oshirishdagi roli, shuningdek, O‘zbekiston misolida ushbu turizm turining rivojlanish salohiyati yoritilgan. Maqolada oziq-ovqat turizmini rivojlantirish orqali hududlarning iqtisodiy barqarorligini ta’minlash, madaniy merosni asrash va xalqaro turizm bozorida raqobatbardoshlikni oshirish masalalari bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.