MOBIL ILOVALAR YORDAMIDA TUR PAKETLARNI SOTIB OLISH IMKONIYATLARI VA XAVFLARI - Kamolova , Fotima (Scientific practical conference, 2026)
Mobil ilovalar bugungi kunda turistik xizmatlarni sotib olishning eng qulay va tezkor usullaridan biriga aylangan. Ushbu maqolada mobil ilovalar orqali tur paketlarini xarid qilishning imkoniyatlari – qulay interfeys, tezkor to‘lov tizimlari, shaxsiy takliflar, real vaqtda narxlarni taqqoslash kabi jihatlar tahlil qilinadi. Shu bilan birga, mavjud xavflar: shaxsiy ma’lumotlarning sizib chiqishi, firibgar ilovalar, bekor qilish siyosatidagi noaniqliklar va mijozlarni himoya qilish mexanizmlarining yetarli emasligi ham atroflicha o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, mobil ilovalar orqali turpaketlarni xarid qilishda foydalanuvchilarning raqamli savodxonligi va xizmat ko‘rsatuvchilarning shaffofligi asosiy omillar hisoblanadi.