ZAMONAVIY RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TALABALARNING ILMIY-TADQIQOT FAOLIYATIDA MOTIVATSIYA VA BILISH JARAYONLARINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Tursunboyeva , Madinabonu (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy raqamli ta’lim muhitida talabalarning ilmiy-tadqiqot faoliyatini shakllantirishda motivatsiya va bilish jarayonlarining o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ilmiy faoliyat samaradorligiga ta’sir etuvchi psixologik omillar, talabalarning bilish jarayonlari hamda zamonaviy ta’lim muhitining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Tadqiqot asosida talabalarning ilmiy motivatsiyasini rivojlantirish va bilish jarayonlarini faollashtirish bo‘yicha xulosalar keltirilgan.