KASB TANLASHGA YO‘NALTIRISH VA KASB TANLASH TUSHUNCHALARINING MAZMUNI: AHAMIYATI VA MUAMMOLARI - Yuldasheva , Sojida; Abduraximova , Aziza (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kasb tanlash va kasbga yo‘naltirish tushunchalarining mazmuni, ularning psixologik va ijtimoiy mohiyati yoritilgan. Shuningdek, kasbga yo‘naltirishning shaxs rivojidagi o‘rni, jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati hamda bu jarayonda uchraydigan muammolar tahlil qilingan. Yoshlarning qiziqishlari, qobiliyatlari va mehnat bozoridagi talablar o‘rtasidagi muvofiqlikni ta’minlash zarurligi asoslab berilgan.