TELEFON VA IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI - Tojiyeva , Maftuna (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada telefon va ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar psixologiyasiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot texnologiyalarining tez rivojlanishi natijasida yoshlar hayotida smartfon va ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish darajasi keskin oshib bormoqda. Maqolada ushbu jarayonning yoshlarning ruhiy holati, muloqot madaniyati, o‘zini anglash jarayoni hamda xulq-atvoriga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy jihatlari yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar orasida motivatsiya, axborot almashish va ijtimoiy faollikni oshirishdagi roli bilan bir qatorda, haddan tashqari foydalanish natijasida yuzaga keladigan qaramlik, stress va psixologik muammolar ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida yoshlarning psixologik salomatligini saqlash va ijtimoiy tarmoqlardan ongli foydalanishni shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.