DIQQATNING ASOSIY XUSUSIYATLARI: BARQARORLIK, KO‘LAM, TAQSIMLANISH VA KO‘CHUVCHANLIK - Ubaydullayeva , O‘g‘ilshod (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada diqqatning asosiy xususiyatlari – barqarorlik, ko‘lam, taqsimlanish va ko‘chuvchanlik tushunchalari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ushbu xususiyatlarning o‘zaro bog‘liqligi va bilish jarayonlaridagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, diqqat sifatlarining ta’lim jarayonidagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida asoslab beriladi.